WEF II, trends

Een jaarlijks WEF laat altijd toekomstige trends zien, vinden we ze niet onder de Aandachtspunten voor Organisaties & tips voor onze Globale Economie, dan zijn er ook nog altijd interessante ‘randverschijnselen’. Zo verscheen ook dit jaar Bono, maar ook was er nu Yann Arthus Bertrand fotograaf en natuurbeschermer. Vandaag stond als 1 van de inleidingen op de agenda First Live en dat n.a.v. de Second Life community, waarvan niemand zeker weet hoe groot dat die community nu écht is. Wat ik dan niet wil vergeten is het grote aantal blogs dat er vanuit Davos via het Web over de wereld wordt verspreid.
Je vraagt je af hoeveel van de 2.400 deelnemers aan dit WEF nu daadwerkelijk ondernemer zijn, maar vooruit onder de inleiders zijn er naast de politieke (in)leiders nog voldoende.

Belangrijkste topics op de agenda zijn: 

  • => Globalisatie (‘een feit’)
  • => Milieu (‘beschermen / behouden’)
  • => Talent (‘de strijd om’)
  • => Informatie Epidemie (‘beheersen’)
  • => Energie (‘substituut’)
  • => Mobiliteit (‘en diens wereldwijde impact’)
  • => Virtuele Werkelijkheid (‘consequenties’ vandaar first life v.s. second life)

Omdat het WEF zoveel media aandacht genereert, nu dus ook via een groot aantal blogs (nb: vorig jaar waren die er ook maar veel  minder), doe je er goed & slim aan om je dus op dat podium te laten zien. Is het niet als politiek- of wereld leider, dan wel als ceo, maar als activist kan het ook geen kwaad om nu in Davos te zijn.

Eerder toonde het WEF aan dat veruit de meeste topics een (economisch) ‘vervolg’ kennen, een trend worden; het is vervolgens aan de ondernemer, misschien zelfs aan de échte ondernemer, om strategisch te besluiten wat hier mee te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *