Weinig Vuurwerk.

We zijn het Nieuwe Jaar 2007 begonnen en zo te zien met weinig vuurwerk. OK, er is een dictator aan zijn einde gekomen, EURONEXT voorspelt een top-beleggingsjaar, zelfs tijdens het Nieuwjaarsconcert met de Wiener Philamoniker werd bekendgemaakt dat het met Afrika niets wordt, KPMG meldt dat fusies toch écht geen succes zijn, KPN meldt juist vanochtend dat men 2 BV’s laat fuseren, hier in de omgeving van ‘s-Hertogenbosch ziet de één zijn levenswerk in rook opgaan en zien anderen vanochtend hun rekeningen flink gespekt worden.

Allemaal ‘normale’ zaken dus, of het zou moeten zijn dat ik sinds vanochtend ook uitgever ben…..
Nog voor het begin van dit Nieuw Jaar meldde Euronext het succes van 2006 én de zéér positieve verwachtingen voor 2007! Misschien is het laatste gedwongen winkelnering maar als dat zo is dan heeft dat weinig succes want, zo blijkt ook, nog maar weinig particulieren gaan zelf deze risico’s aan. Veruit de meesten van hen beleggen inmiddels via de Grote Fondsen en die weten wel beter.

Saddam Hussein is niet meer onder ons en over de manier waarop dit gebeurde verschillen de meningen. (nb: de beelden op die link zijn niet voor iedereen geschikt!!).

Tijdens het Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philamoniker meldde presentator Joop van Zijl dat het concert dit jaar gesponsord werd door Japanners en dat het concert wereldwijd live werd uitgezonden: dit jaar ook in China maar niet in Afrika. ‘En’ zo meldde Van Zijl ‘U mag zelf bepalen waarom dat dit zo is.’ Ook de Philamoniker hebben blijkbaar geen vertrouwen meer in een wederopstanding van onze bakermat. In dat licht is het misschien vreemd dat de RABOBANK voor 2007 e.v. nog wél licht ziet in Afrika want men meldt een belang van 49% in de Zambia National Commercial Bank ….. Strategie dus blijbaar of een Visie voor 2007.

KPMG meldt vanochtend dat na intensief onderzoek blijkt dat 60% – 80% van de fusies toch écht niet ‘dat’ brengt wat men, ceo’s e.d., er vooraf van verwachtte. Dit zal ook opgaan voor 2007. Weinig nieuws feitelijk want dit is een al veel langer bekend feit (nb: managen van verwachtingen biedt wellicht dé oplossing). Google en u zal zien waarom. KPN laat deze week (toch) 2 van haar BV’s fuseren om de klanten nóg beter van dienst te kunnen zijn. (nb: waarschijnlijk zijn zij nog niet langs geweest bij KPMG c.s.)

In mijn eigen regio zijn een aantal inwoners van de Gemeente Liempde vandaag zowel letterlijk als figuurlijk ‘in de olie’; maar een ander, in de Gemeente Helvoirt, zag juist zijn levenswerk in rook opgaan. Vreugde en Verdriet liggen weer eens dicht bij elkaar.

Zelf ben ik dit jaar goed begonnen! De 1e (niet spam) mail die ik vanochtend ontving betrof de bevestiging dat mijn onderneming nu ook uitgever is! Uitgever, en wel van ebooks. Het 1e ebook is ook al gepubliceerd en dat betreft entries 2005 in mijn andere blog m.b.t. IiP (Investors in People) & SHRM (Strategisch Human Resource Management). Binnenkort volgen nog entries IiP & SHRM 2006 en hier mijn 1e entries t/m 2006 in dit ManPro blog. E-book, een mooi fenomeen vind ik.

Misschien net zo mooi als het fenomeen van de Nieuw Jaars kus! De 1e Werkdag van het Jaar is nog maar net begonnen of u bent er, waarschijnlijk, al mee geconfronteerd: ‘Wie kus ik nu wel en wie niet? Wat is sociaal verantwoord en wat niet? Welke kus is voor mijn carriére van belang en welke niet?’

Vuurwerk vandaag(!) dus toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *