Bedonderd! Zeg John, waar is mijn geld gebleven?

U las het ook: de berichten over de politie inval gisterochtend vroeg (05.00u) bij de woonhuizen van de DGA’s van Easy Life Investments te Helmond. (nb; de website is nog in de lucht! U kan nog snel zaken doen…..) Eén van de invallen vond plaats in het woonhuis van de oprichter van Easy Life Investments, de in Heeze woonachtige John W.

John W. woont (of beter gezegd ‘woonde’?) in een kapitale villa in Heeze. De Parel van Brabant Heeze is mij niet geheel onbekend. Sterker nog: ik heb er enkele jaren van mijn leven doorgebracht. Dan krijg je vrienden en kennissen en zo was ik ruim 1 jaar geleden weer in Heeze, die keer voor een begrafenis maar dat kan ook (& hoe toepasselijk de symboliek achteraf).

‘Onderweg’ zag ik een kapitale villa met een scala aan bijzondere automobielen voor de deur. Op dat moment vroeg ik mezelf toch af: ‘Wie zou hier nu wonen?’. Nu weet ik het: John W., een ondernemer die tot gisteren (….) met € 24 miljoen plaats nummer 14 innam in Quote’s 100% selfmade lijst!

Nu weten we dus ook waar dat geld, om op plek 14 te komen, vandaan kwam…..

Want wat blijkt: 500 beleggers hebben voor totaal € 33.000.000 ingelegd in Real Life Investments. Beter gezegd: zij hebben een bijdrage geleverd aan John’s luxe levensstijl. Uit Het FD bericht: ‘Mooie auto’s en villa’s van geld beleggers’ : “Om geld voor beleggers veilig te stellen als de fraude inderdaad wordt bewezen, eiste justitie gisteren alvast behalve huizen en dure auto’s ook oude wijnen op, een ‘compleet interieur’ en racespeeltjes als ‘buggies’ en ‘trikes’.”

Waarschijnlijk is er dus € 9.000.000 ‘elders’ geïnvesteerd, ‘gelukkig maar!’ Vraag is nu alleen nog: waarin? ‘& Brengt dat rendement op?’ vraagt de angstige belegger zich nu af. (nb; Wat denkt u?)

Geheel in stijl bevond John W. zich gisteren ‘elders’. Hij toonde zich ook compleet verrast: ‘Ik heb dit totaal niet zien aankomen’. Nou, zijn cliëntèle waarschijnlijk ook niet.

Dat laatste is dan weer verbazingwekkende want John W. deed geen enkele moeite om zijn rijkdom voor zichzelf te houden. (sic.) Dus dat had bij de kritische belegger toch vragen op kunnen roepen: ‘Is dat wel kosher?’ Nee hoor, de argeloze belegger stapt weer in de aloude fout: we willen ons aansluiten bij de Rich & Famous en als dan iemand Écht Rijk (b)lijkt dan willen we daar ook bij horen. Sorry, maar dan komt er toch een lach om mijn lippen…… De ‘Bezint eer Gij Begint’ overweging, bij een privé én een zakelijke investering(!!!) kan geen slecht idee zijn.

De inval bij dit dubieus ‘beleggingsfonds’ is niet de 1e en het zal zéér waarschijnlijk ook niet de laatste zijn. O ja, John W. heeft mij niet bedonderd, gelukkig maar. 😉

Een kijkje in het glamoureuze leven van de Quote 500 Youngsters (nb; er zijn op de beelden ook heel aardige én nette ondernemers te zien, hoor…… neem ik aan)

=====================

10/12/08 ‘nagekomen bericht’ 

Gisteravond, op TV, ‘Blik op de Weg’, laatste shot: een Ferrari 430 Scuderia t.w.v. een ‘slordige’ € 300.000 rijdt in juni van dit jaar met 300+ km/u over de A67. Met enige moeite weet de hermandad de sportwagen tot staan te brengen. De commentaarstem is licht euforisch bij deze actie (nb; geen idee wie de bestuurder is, kennelijk). & Wie zien wij daar breed lachend uitstappen? U raadt het al: John W.! In zijn gloriedagen.

‘Hé rijden daar mijn centen?’ Het schijnt dat er gisteravond relatief veel telefoontjes zijn ontvangen door 112 voor medische ondersteuning. Enkele EL investeerders kregen spontaan snelle hartkloppingen van zoveel geweld. (sic.)

4 thoughts on “Bedonderd! Zeg John, waar is mijn geld gebleven?”

Scapegoating of anderen de schuld geven. 13 jaar ago

[…] De eerste die de schuld voor zijn situatie bij anderen neerlegt dat is ons andere ‘nationaal fenomeen’ Paul de Leeuw. De tweede dat is de man die eerder alleen de society pers wist te halen maar die nu Wereld Nieuws is (nog het meest tot zijn eigen genoegen waarschijnlijk) en dat is John Wolders. […]

Wat je NIET moet doen als je om geld vraagt. 13 jaar ago

[…] ‘Heeren van die Werelt’.  Een saillant voorbeeld daarvan verscheen dinsdagavond op tv: zo’n geslaagd financieel enterpreneur die nu in het gevang verblijft. Maar in juni scheurde hij nog zelfvoldaan over ’s Heerenwegen in […]

Madoff: 150 jaar cel 12 jaar ago

[…] Stanford doet, de vrijbuiter uithangen, zagen we hier in ons land ook bij Easy Life’s John Wolbers: vrolijk toerend over ’s Heerenwegen in een ‘andermans centen’, ondertussen olijk […]

Was de Wethouder nu maar de enige in Nederland die Corrupt is…. (nb; valt er iets te leren van Siemens?) – ManagementPro 9 jaar ago

[…] (of is het toch corrupt handelen?) affaires gebracht variërend van World Online, Palm Invest, Easy Life, via een serie aan nog lopende (juridische) zaken die gerelateerd zijn aan vastgoed tot […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *