Bon Bini! Dag van de Vlag.

Dag van de Vlag, dat vieren ‘we’ vandaag, hier op tropisch Curacao; een bijzonder eiland.

Nog in het vliegtuig kregen we De Telegraaf met daarin verontrustende berichten, na aankomst niets van dat alles. ‘ Ons’  hotel was zelfs nog volledig in de Oranjesfeer, met oranje voorgevel, en dat zelfs nog op de dag dat Spanje er met de EU beker vandoor gaat. (nb; vanochtend is de voorgevel weer Lion’s geel…..). Veranderingen alom hier.

Na die paar dagen dat ik hier ben en al wat heb rond gereden, valt het me op dat Verandermanagement hier een goede voedingsbodem heeft. Sterker nog: het is een-en-al verandering. Niet zo verwonderlijk want dit is een cultuur die over de eeuwen heen is samengesteld & voortgekomen uit veranderingen.

Zo maar wat veranderingen:

Het contrast tussen Nederland en m.n. de binnenlanden is groot. De enige luxe die men zich lijkt te gunnen, zijn overdadige & soms gedateerde, Amerikaanse automobielen. Willemstad is, vanuit historisch perspectief, prachtig maar wat die 0lieraffinaderij daar midden in de stad te zoeken heeft…… ‘ s Nachts lijkt het wel een discotheek met dat flikkerende (alweer) oranje licht aan de horizon, maar het is toch echt een vervuiling waarvan juist de zwakkeren de dupe lijken. & Wie er wat aan doet?

‘Intussen aan de kust’  wordt er volop gebouwd. Maar ook hier ligt er een grote uitdaging: nu al kennen de bestaande hotels een personeelstekort. Hoe dat scala aan nieuwe hotels straks personeel vindt?

De bevolking is vriendelijk als, net als overal elders op de planeet, jij ook vriendelijk bent tenminste. ‘ Bon Dia’  wordt, vaak verrast, beantwoordt met een ‘ Bon Dia’ . (Noemen we dat niet respect?)

Deze bevolking is trots op haar eiland, overal zie je de Curacaose vlag aan auto’s wapperen. Ze willen Curacao behouden als Curacao en je vraagt je dan ook af: wat hebben wij hier eigenlijk te zoeken, anders als toerist? Maar ja, dat zou een hele verandering zijn….

Ik houd u op de hoogte, wie weet wat ik de komende dagen nog meer tegenkom aan veranderingen.

Bon, Dank.

1 thought on “Bon Bini! Dag van de Vlag.”

We missen het gebrek aan sensitiviteit om een Wereldspeler te zijn. – ManagementPro 10 jaar ago

[…] Bon Bini! Dag van de Vlag. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *