CRISIS? Altijd blijven Lachen!

Allereerst een tip: kijk NIET naar het filmpje! Je wordt er niet vrolijker van. Althans, niet van mijn bijdrage want dat is een bloemlezing van de terminologie die we in ons land hebben ingevoerd sinds we in september 2008 voor het eerst werden geconfronteerd met de financiële crisis. Je bent dus gewaarschuwd…..

Bij een ‘nabeschouwing’, waardoor die terminologie naar bovenkomt, lijkt het er verdacht veel op dat wij ons hier in Nederland m.n. richten op het “ophogen van de dijken”. We willen ons zelf afschermen van dat wat er allemaal nog aan staat te komen en dan denken we niet uitsluitend aan de stijging van het waterpeil. (nb; opmerkelijk natuurlijk op een moment dat we ook worden geconfronteerd met extreme droogte…..) Nee, duidelijk is dat de financiële crisis is overgegaan in een economische crisis en inderdaad kun je jezelf dan als beleidsmakers het ‘best’ richten op de openingstijden van de winkels op zondag en het periodiek oprakelen van de ‘multiculti discussie’.

Een meer positief woord is hier dan ook op zijn plaats: Keep on Smilin’ of wel “Altijd blijven Lachen”, het mantra van mijn vader. 🙂

Allereerst maar eens over die winkeltijden: gelden die sluitingstijden ook voor de webwinkels? Waarschijnlijk niet. Positief bezien levert deze wetswijziging dus een bijdrage aan het virtueel shoppen. De multiculturele discussie is economisch beschouwd al enige tijd achterhaald. Er zijn een aantal ‘multi culti bedrijven’, nb. zowel Hoog als Laag op de economische ladder, die een cruciale bijdrage leveren aan onze nationale economie. Ook positief dus want we hebben ze hard nodig (vraag me alleen nog af of de beleidsmakers daar weleens een werkbezoek brachten).

‘Nederland uit de Euro. resp. Griekenland uit de Euro. Geen geld naar de P.I.G.S.!’ het zijn ‘zo maar’ wat uitspraken vanuit het Haagse pluche. Opmerkelijk hoe snel men heen stapt over de economische werkelijkheid nl. dat wij hier in Nl al geruime tijd deel uit maken van een wereldeconomie. Sterker nog wij zijn er onlosmakelijk mee verbonden (nb; de chartale euro vervangen door een dito nieuwe gulden is dan ook slechts een kostbare producttechnische operatie; zou je er überhaupt al met je gezonde verstand toe willen besluiten).

Da’s fijn, die verbondenheid met elkaar. Zo liften we al enkele maanden mee op de positieve ontwikkeling bij onze buren in Duitsland. Zelfs de exceptionele economische groei in de B.R.I.C. landen (nb; India & China ieder +9% economische groei) zal uiteindelijk niet aan onze neus voorbijgaan, zoals OECD’s Chief Economist, Pier Carlo Padoan vandaag bekend maakt; ook positief.

Het nieuws dat de kwaliteit van het HBO onderwijs nu eindelijk eens omhoog gaat, na de InHolland c.s. affaire, is ook positief. De kenniseconomie staat al te lang op de agenda & er is net zo lang niets aan c.q mee gedaan; ‘het kalf is dus net niet verdronken’.

Het graaigedrag bij sommige managers, de ondernemers in de bouwfraude & dergelijk gedrag allemaal zowel nationaal als internationaal heeft als positief effect dat studenten interesse tonen in colleges Ethiek en Samen Werken. De Strauss-Kahn affaire leidt er toe dat Gelijkheid en Diversiteit nu plots prominent op de bestuurs-/managementagenda staat; ook positief dus.

De positiviteit gaat zelfs zo ver dat ik er van overtuigd ben dat het Nederlands voetbalelftal in de toekomst zowel nog een keer Europees als voor het eerst in de geschiedenis Wereldkampioen wordt, we hebben ook daarvoor zoveel talenten beschikbaar! Het is alleen te hopen dat ik dat nog mee mag maken….. 😮

Ik word er zelf nog vrolijk van (ondanks dat wat ik nog meer aan ‘bloemlezing’ gebruik in mijn vid-bijdrage, een terminologie waaraan tussen 09/08 & nu in dit blog, zelfs in het gehele ManSite Netwerk, ruim aandacht is besteed & zeker nog zal worden….). 🙂 Overigens, degene die in het filmpje m.n. de positivo is, dat is Lucien Martin. Toch maar kijken dan?

1 thought on “CRISIS? Altijd blijven Lachen!”

Management Pro: CRISIS? Altijd blijven Lachen! » eXcelleRes 11 jaar ago

[…] meer informatie zie (Bron): ManagementSite Netwerk jQuery(document).ready(function($) { […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *