Feminiene Kwaliteiten? Omkleden Heren!

De Westerse Wereld is in een crisis en, wat te verwachten was, er komt een roep om Vrouwelijk Management! Zo doet Tom Peters deze week een oproep in zijn blog om toch in ieder geval het boek ‘Leadership and the Sexes’ te lezen & gaat Joe Biden zo ver dat, als het aan hem had gelegen, niet hij maar Hillary Clinton de runningmate van Obama was geworden!

Stelling van deze, en andere, heren: waarschijnlijk (!) zouden we niet in de problemen zijn gekomen als er de afgelopen tijd meer vrouwen aan de macht waren geweest in plaats van al die geld graaiende male macho’s. ‘Waarschijnlijk’ omdat het nog niet empirisch is bewezen.

Dat laatste, bewijzen dat top vrouwen meer succesvol zijn in tijden van crisis, zal ook lastig worden nu blijkt dat 2/3e van de hoogopgeleide vrouwen helemaal niet zit te wachten op een topfunctie.

Blijft er maar 1 tip over voor de heren-managers: omkleden!!!

Vanavond is het D-Day voor Sarah Palin: slaagt zij in het debat met collega – would be vice president Joe Biden? Al zijn de media somber gestemd over Palin, Biden loopt het in ieder geval nu al dun door de broek.

& Terecht: want wat blijkt uit onderzoek van Wharton University: de president die vanaf 01/01/09 de Verenigde Staten gaat leiden dient over bijna onwaarschijnlijke eigenschappen te beschikken: “Wanted: A President Who Can Lead During a Time of ‘Daunting’ Challenges.”

Termen die in het artikel voorbijkomen:

  • “the job will be as hard as any job any person has ever had” 
  • “extraordinary managerial and cognitive abilities”
  • “one quality that is high on most professors’ lists is the ability to persuade”
  •  “the ability to keep cool under pressure”
  • “inspirational”
  • “somebody who can compromise and somebody who can find ways to find common ground across competing positions can be pretty important going forward”
  • “willing to listen to people who disagree, who have different voices”

U ziet het al: het lijken verdacht veel op feminiene kwaliteiten die de nieuwe president nodig zal hebben. Omdat de nood in de VS zo hoog is worden er nu voor het debat van vanavond aan Palin zelfs 10 Woman-to-Woman Tips gegeven; alles om haar te laten slagen.

Beste collega, die luxe hebben u & ik waarschijnlijk niet dus heb ik voor u & de uwen (m) maar 1 tip: omkleden!!!

{Ook een ManagementPro Gadget! 🙂 }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *