Lange Vlucht, Kort Lontje.

‘De vluchten met vliegtuigen worden langer, het lontje van de passagier wordt korter.’ een intrigerende uitspraak, zeker op de dag van gisteren, uitgesproken door een purser(v) om ca. 17.30u in het radio2programma ‘Trilemma’. Het trilemma van gistermiddag was: ‘Hoe moeten vliegtuigmaatschappijen omgaan met mobiel bellen in het vliegtuig?’

Volgens de purser is de ellende straks niet te overzien omdat mensen elkaar steeds minder toestaan. Ergo: door de gangen rollebollende passagiers, zo gezegd (nb; wie herinnert zich een vliegende Dré Hazes nog?), omdat er weer 1 te luid in zijn (haar, kan ook) telefoon brult.

 Wat was ook al weer de grootste ergernis van treinreizigers?

Maar onze Politiek en Media kunnen er ook wat van, met dat Korte Lontje!

Zo heeft politiek Den Haag gisteren uitgebreid gedelibreerd over het mogelijk(!) door Soedan voor Minister Middelkoop geweigerde visum. Het, niet nader onderzochte, bericht stond koud in de Volkskrant of de Rechtse Oppositie stortte zich met verve op dit onderwerp, daarbij ‘ach & wee’ en ‘hel & verdoemenis’ klagend. Bij de in het ‘debat’ gebruikte krachttermen verdwijnt het woordenboek van een Temeier schromelijk in het niet……  & Wat bleek aan het einde van de dag, nadat in ieder geval 1 medium (nb; i.c. de Wereldomroep, met in dienst een Arabisch sprekende journalist; altijd handig iemand die zijn talen spreekt) contact had opgenomen met de Soedanese vertegenwoordiger: het was allemaal 1 groot misverstand! Dit misverstand werd vervolgens bevestigd door Minister Middelkoop .

Maar we waren er gisteren nog niet. Kinderen van de multiculturele Osdorpse school De Horizon, op zoek naar integratie (….), brachten eerder een bezoek aan de El Mouahidine Moskee in Amsterdam. Tijdens dat bezoek meenden een aantal van de kinderen op te vangen dat de rondleider de zin uitsprak dat ‘ongelovigen honden zijn!’. De kinderen namen dit mee naar huis, vervolgens werd e.e.a., zoals te verwachten in ons huidige ‘integratie gevoelige klimaat’, Groot aangezet en dit bericht verscheen ook in de Media. Later zegt de rondleider verkeerd begrepen te zijn, hij sprak over de mening van terroristen, niet die van hemzelf of van de Moskee. Niet alle kinderen hadden het gehoord, heel goed mogelijk, ook een aanwezige ouder nuanceert de uitspraak. Zegt u het maar, wellicht ‘ligt de waarheid ook hier in het midden’ & is de reactie overdreven.

Nederland verandert, zoveel is duidelijk, ‘onze vluchten worden langer en ons lontje steeds korter’….. Da’s niet handig, zeker niet als je een Verandering succesvol wil doorvoeren. E.e.a. kan zo maar een metafoor zijn voor organisaties!

Bij organisaties is er ook ‘wel eens’ sprake van ‘communicatie misverstanden’, toch? Beetje navraag & onderzoek kan dan handig zijn zonder direct ‘de knuppel in het hoenderhok te gooien’. Wellicht zijn er Belangrijker & Urgenter organisatie-zaken.

1 thought on “Lange Vlucht, Kort Lontje.”

Mega Fusie, Mega Zorg. 12 jaar ago

[…] & da’s jammer. Een punt dus, voor onze Tweede Kamer. (nb; & da’s weer eens een ander bericht […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *