Waar blijven de e-mails van DSB, ING, ABN/AMRO e.a.?

inderdaad 'vertrouwelijk'.....

Terwijl wij nog steeds wachten op de rapportage van het DSB debacle, terwijl wij nog wachten op de parlementaire enquête als opvolger van de Commissie De Wit, zijn ze in de VS alweer stappen verder.

Tony Hayward, jawel de (ook) ‘veelgeplaagd’ CEO van BP, mag donderdag a.s. voor de Congress of the United States, House of Representative Committee on Energy and Commerce verschijnen: ‘We are looking forward to your testimony before the Subcommittee on Oversight and Investigations on Thursday, June 17, 2010, about the causes of the blowout of the Macondo well and the ongoing oil spill disaster in the Gulf of Mexico.’ is de uitnodiging in de brief die de CEC gisteren aan BP’s CEO verzond n.a.v. de meer recente olieramp in de Golf van Mexico. (nb; ‘meer recent’ dan onze financiële crisis.)

‘We are looking forward’, zoiets als ‘Wij zien er naar uit, naar uw bezoek!’. Ik geloof het graag.

Niet alleen de snelheid van handelen is bewonderswaardig, ook het feit dat de FBI weer tal van openhartige e-mail berichten boven tafel heeft gekregen (nb; eerder deden zij dat o.m. bij NASA & bij Goldman Sachs).

E-mails waaruit o.m. blijkt dat 6 dagen voor de ramp één van de verantwoordelijk ingenieurs de boorplek een “Nachtmerrie” noemde…. hoe waar zijn voorspelling nu.

Verder blijkt uit deze van oorsprong interne berichten dat na de ramp BP’s 1e focus lag bij het drukken van de kosten om daarna pas aandacht te gaan besteden aan de milieuramp die volgde. Dat scoort geen punten bij de CEC. 

Om nu te stellen dat wij ook een ‘FBI’ dienen te installeren gaat wat ver. Toch ben ik benieuwd naar de interne communicatie voorgafgaand aan onze crisis, tijdens de crisis maar ook na de crisis binnen onze banken. Waarschijnlijk is dat ook smullen maar zouden die e-mails hier ook boven tafel komen?….. 😮


Bookmark and Share

2 thoughts on “Waar blijven de e-mails van DSB, ING, ABN/AMRO e.a.?”

Leiden & Lijden in tijden van CRISIS 11 jaar ago

[…] een enerverende week & kort nadat hij een belangrijk deel van zijn exec. taken had overgedragen aan zijn collega Bob […]

DSB: (toch) een uit de hand gelopen hobby. 11 jaar ago

[…] Helaas levert het rapport geen pittige mails op tussen Scheringa & Van Goor, ook lezen we niet persoonlijke ontboezemingen van Bos & Wellink. Da’s jammer, dat doen ze in de VS toch anders. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *