CRISIS: vriendelijke opa pleegt zelfmoord.

OK, het nieuwste boek van Manfred Kets de Vries heeft dan wel ‘Dood’ in de titel staan (nb; ‘Seks & Geld, Geluk & Dood; Mijmeringen uit het ondergrondse’) & hij schrijft vaak over het narcissistische gedrag van managers, toch breekt hij in zijn boeken geen lans voor het ultiem desolate gedrag namelijk het plegen van zelfmoord…..

Helaas was dit niet besteed aan 1 van Duitslands Turbo-Unternehmer namelijk niet aan Adolf Merckle. Merckle, No. 5 in de Duitse equivalent van de Quote 500, wierp zich gisteren voor de trein met dramatische gevolgen voor familie, vrienden (w.o. banken) en werknemers. De trein als een zelfmoordwapen dat helaas stipt op tijd Merckle’s idyllische Schwabische woonplaats Blaubeuren passeerde.

Merckle als, voorlopig, laatste slachtoffer van de CRISIS?

Super-Oplichter Madoff ontvangt intussen verschillend doodsbedreigingen van zijn voormalige ‘cliënten’, toch ziet het er niet naar uit dat Madoff zelf plannen heeft om die taak van zijn bedreigers over te nemen. Hij hoopt, wellicht, op betere tijden, wie weet. Eén gouverneur heeft hij in ieder geval al achter zich, die bevond zich waarschijnlijk in de top van M.’s pyramide.

Hoe anders Merckle. Hij bevond zich, ondanks dat hij zich tot de Top 100 Rijkste Wereldburgers mocht rekenen, helemaal niet in het epicentrum van de Financiële Macht. Met zijn conglomeraat aan ondernemingen, terecht een FamilienImperium genoemd, bezat hij een scala aan activiteiten: van Pharma tot Cement (nb; zoek het verband).

Dat ging, tot het laatste kwartaal van vorig jaar, allemaal goed. De diverse bedrijven, o.l.v. zijn 3 zonen en 1 dochter, presteerden naar behoren. Met een geschat privé vermogen van € 7.200.000.000 zat M. er voor de CRISIS goed bij. Toen gebeurde het.  

Collega Top 5 rijken, collega mede-ondernemers &, blijkbaar, goede vrienden van Merckle: de families Porsche & Piëch bereidden in 2008 hun bezit van PORSCHE uit met dat van VOLKSWAGEN (& ze zijn daarmee op de goede weg, zo blijkt). Dat had tot gevolg dat de aandelenprijzen van VOLKSWAGEN echte hebbedingetjes werden. Maar helaas, Merckle bleek het a-typische voorbeeld te zijn van een belegger die op het juiste moment instapt, sic. Uiteindelijk verloor hij voor november 2008 € 1.000.000.000 van zijn kapitaal door deze riskante investering. ‘Het kan verkeren’.

Nu rond de Feestdagen duidelijk werd dat het Familien Unternehmen toch niet ongeschonden uit deze strijd zou komen, ergo vergaande nadelinge gevolgen zou kennen van deze riskante belegging, kwam Merckle tot zijn toch opmerkelijke daad.

Triest, m.n. voor de nabestaanden, zeggen we dan. Wie weet wat ons nog meer aan ‘dit soort daden’ te wachten staat dit jaar, toch betwijfel ik dat dit dé oplossing is voor de CRISIS……. Uw levensverzekering keert namelijk niet uit!

1 thought on “CRISIS: vriendelijke opa pleegt zelfmoord.”

Steve Jobs (opvolging) 13 jaar ago

[…] ondanks zijn ziekte nog niet duidelijk maar dat geldt voor ieder van ons nog levenden. (nb; een enkeling uitgezonderd). Dat zijn opvolging echter a critical issue is voor APPLE mag duidelijk zijn. Daarover buigen zich […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *