The Family Enterprise Challenge (FAME)

Eerder is mij al eens verzocht om hier een advertorial te plaatsen, mijn reactie: ‘alleen als het gepast is’ en ik vond geen van de voorstellen gepast. Nu is dat verzoek niet gedaan en toch plaats ik hier zoiets als een advertorial. Motivatie: het is niet alleen ‘gepast’, binnen de rubriek familiebedrijven, maar ook nog eens een aanrader!

Het is het FAME programma dat INSEAD organiseert in Fontainebleau in oktober van dit jaar. FAME ofwel: the Family Enterprise Challenge, en dat het onderhouden / leiden van een familiebedrijf een Challenge vormt, dat weet de regelmatig lezer, de familie, ook.
“The Family Enterprise Challenge addresses the unique strengths and dynamics of family-owned businesses.  It helps management and family teams confront the specific challenges faced by family-owned businesses, and gives them strategies to better balance family and business demands and expectations.”

Vaak veronderstelt men ‘beter goed gekopieerd dan slecht zelf bedacht’ en dan zie je meer producten / diensten hier trainingen / cursussen die zich op een zelfde doelgroep richten. Cursussen en trainingen die in wezen dan eenzelfde inhoud kennen.

Maar soms, soms ontstaat er een product, hier een family workshop, die zo goed is dat het kopiëren daarvan niet alleen niet verstandig is maar zelfs onmogelijk. Dat de aanbieder er vervolgens een ‘stevig prijskaartje’ aanhangt, dat mag. Geniet u tijdens de 4-daagse family workshop (nb: het is dus raadzaam dat u met uw familie deelneemt) dan tegelijkertijd maar van de omgeving zou ik zeggen. (nb: vergeet u dan naast een bezoek aan het Chateau in Fontainebleau ook niet het magistrale Vaux Le Vicomte !)

De FAME aanbeveling van één van de ‘studenten’, een tevreden klant, zegt feitelijk al genoeg:

“Thank you very much for the wonderful program. It was very beneficial for my family and we hope to put a lot of things into practice shortly. We are going to start working on the family constitution “

Middle East family executive

Overigens, misschien dat u tijdens de workshop ook kennismaakt met prof. Manfred Kets de Vries. Hij kan u dan informeren over een aantal complexen zoals het God Complex, het Sisyphus Complex, het Nobel Prijs Complex, het Monte Cristo Complex, het Troll Complex, het Faust Complex. Complexen die mensen opdoen ‘dankzij’ hun ouders….. Complexen die zelfs interessant zijn voor de Management Teams van niet-familiebedrijven en zij betreuren het dus dat zij uitgesloten zijn. Vooruit: over die complexen hier later meer.

Maar FAME is uniek voor familiebedrijven en het is alleen daarom al een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *