Er is geen crisis

Al een paar jaar zitten we in een crisis met onze economie. De waarheid is dat dit niet klopt.

Economie is niets anders dan een spanning tussen vraag en aanbod. Wat er aan hebben toegevoegd is dat de economie moet groeien. In de praktijk betekent dit dat de vraag groter moet worden, en het aanbod daar op inspeelt. In 2009 hebben we een punt bereikt waarin de vraag niet meer toenam. We noemen dat het begin van de crisis.

De reden waarom de vraag niet toeneemt is omdat we eigenlijk alles hebben wat we nodig hebben. Produkten worden niet meer bijgekocht, we vervangen alleen nog maar produkten.

Lang hebben we geprobeerd om de groei te stimuleren door leningen op elk nivo aan te gaan. Echter moeten die worden terugbetaald. Die zouden door de groei moeten worden terugbetaald. Echter de groei bleef door eerder genoemde reden uit. En toen noemden we het crisis.

De economie kan alleen maar groeien als er nieuwe produkten komen. Dit kan als we ons meer concentreren op duurzaamheid van de produkten. Ook dan zal de groei slechts kort zijn. Een ander groei methode is de export naar landen die nog niet ons nivo hebben. Echter is ook duurzaamheid van produkten hier belangrijk, omdat we alle resources al aan het opmaken zijn.

Is het allemaal zo simpel? Ja, laat u niets wijs maken door de experts, die geloven namelijk nog in het oude systeem. Het systeem is gecrashed, dus moeten we een andere richting in. Dan zal blijken dat we eigenlijk geen crisis hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *