Gratis advies aan alle IT managers

“Aan IT heb je niet veel als het gaat om het bereiken van bedrijfsdoelen. Dat vinden directies van Europese bedrijven. En IT-managers? Die zijn het er eigenlijk wel mee eens.” Aldus een recent artikel in een groot automatiseringsblad van afgelopen week. Wat een verassing! Als we nog op zoek waren naar ‘open deuren’, zijn er hier weer een paar geciteerd.

Wat pas écht erg is, is dat de verantwoordelijke managers het hier helemaal mee eens zijn. Tegen de functionele leidinggevenden van deze managers zou ik zeggen; hoeveel meer informatie heeft u nog nodig om te concluderen dat er hier zwaar gedisfunctioneerd wordt?

Wat met name in dit onderzoek naar voren komt, is dat klanttevredenheid en de samenwerking tussen de verschillende afdelingen absoluut niet door het gebruik van IT verbeterd is.
Ja, hallo……..bent u daar nog beste lezers? Ik ga het nog een keer voor u opschrijven. Door het gebruik van IT is het nog niet gelukt de klanttevredenheid en de samenwerking tussen afdelingen te verbeteren! U begrijpt, dat een meer dan gemiddelde irritatie zich van mij meester heeft gemaakt en ik hoop echt dat dit fenomeen zich nu ook bij u manifesteert. Tenzij u natuurlijk óók denkt dat dit te bereiken is door het toepassen van IT.

Ik zou bijna de neiging hebben om te zeggen, dat iedere IT manager die denkt dit te kunnen bereiken met de inzet van IT , bij voorbaat incompetent genoemd mag worden. Als dit de gemeenschappelijke gedachte is van veel IT managers begin ik nu echt te snappen, dat wij het na vele decennia niet voor elkaar krijgen de relatie met de klant en gebruikers te verbeteren.

Voor alle IT managers heb ik dan ook de volgende niet vrijblijvende adviezen;

  1. Als u graag de relatie tussen uw klanten en uw service richting gebruikers wil verbeteren stopt u accuut met het denken in IT systemen, procedures en technieken.
  2. Vraag aan uw privépartner wat hij/zij graag van u zou zien om uw relatie een flinke boost te geven.
  3. Gooi een flinke kiezel op uw voorruit en bel vervolgens Carglass om te ervaren wat het aspect ‘service’ kan zijn in deze context. Een alternatief is om een horecagelegenheid met minimaal één Michelin-ster te bezoeken.
  4. Bezoek op korte termijn een formule-1 wedstrijd en zorg voor kaarten in de pitsstop, let met name op als de racewagens langs komen voor een bandenwissel. Een alternatief is een dagje meelopen met een elite eenheid in de krijgsmacht.
  5. Als laatste zou ik u willen adviseren om eens op zoek te gaan naar een goede Service Manager, hij/zij is als geen ander op de hoogte van het thema ‘service’ en klantgerichtheid en zal bij voorkeur niet te snel zijn/haar oplossingen zoekn in technieken.

Moet u natuurlijk wel een échte goede vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *