Bevlogen medewerkers, wie wil ze niet?

“Bevlogenheid is een positieve gemoedstoestand van opperste voldoening ten aanzien van het werk die wordt gekenmerkt door veel energie en toewijding, en waarbij werknemers vaak helemaal opgaan in hun werk. Bevlogen werknemers staan open voor nieuwe ideeën; zijn zowel psychisch als fysiek gezond, en dragen hun bevlogenheid over aan anderen in hun omgeving.”

Mooi, niet waar? Deze zin spreekt Prof.Dr. Arnold B. Bakker vrijdag a.s. uit als hij zijn intrede doet als hoogleraar Arbeids-en Organisatiepsychologie in de Rotterdamse Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Bevlogen medewerkers. wie wil ze niet? Het zijn hectische tijden en m.n. NU is bevlogenheid een (kern)Competentie waarvoor menig organisatie ‘een moord zou plegen’; figuurlijk gesproken dan.

N.a.v. het persbericht melden de media ‘Bevlogen werknemers hebben het graag druk’. dat mag dan wel worden aangevuld met de opmerking: ‘Zij hebben het graag druk met zinvolle werkzaamheden!’  Voordat je het weet zou u als manager uw medewerkers ‘vol stoppen’ met werk in de verwachting dat bevlogenheid vervolgens een logische uitkomst is; niets is minder waar, helaas. Dat lijkt meer op het geven van een laatste zetje aan Icarus.

Bakker merkt daarover op: “Bevlogen werknemers gedragen zich goed voor henzelf en voor de organisatie. Zij zijn creatief en proactief, en leren elke dag op hun werk. Zij veranderen hun eigen werkomgeving zo nodig op een actieve manier. Om de bevlogenheid en goede prestaties van de werknemers in stand te houden en te bevorderen, doen organisaties er verstandig aan werkruimten te bieden met zoveel mogelijk hulpbronnen, met werk dat voldoende uitdaging kent.”

Kijk da’s ff iets anders: ‘ze gedragen zich goed voor henzelf en voor de organisatie’. Dat kan als je jezelf hebt gecommitteerd aan Jouw Doelstellingen!  Jouw doelstellingen die dan (natuurlijk) wel een onderdeel vormen van de organisatie doelstellingen maar die voor jou dan toch vooral Jouw doelstellingen zijn. Reden: je hebt jezelf er aan gecommitteerd! Waarschijnlijk heb je er dan ook je manager zelf om verzocht, om deze doelstellingen te mogen gaan realiseren. M.a.w.: ze zijn je zeker niet opgelegd…..

Hamel & Prahalad noemden i.d. ‘Deep Commitment’. Het blijven interessante fenomenen, Bevlogenheid & Commitment.

Ook bevlogen…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *