De ‘blijf-bonussen’ van AJAX & ABN AMRO, helpen die Minister Bos?

AFC AJAX kent dit seizoen een leegloop aan talent (zo spelen nu Sneijder en Van der Vaart in het buitenland ‘de sterren van de hemel’). Om opheffing van AJAX te voorkomen heeft voorzitter John Jaake een voorstel gedaan om de ‘Blijf Bonus’ in te voeren. Blijf je nu als talentvolle speler, voorlopig c.q. in ieder geval tot het einde van je contract, bij AJAX dan krijg je een bonus!

Laat nu de sponsor van AJAX, ABN AMRO, ook i.d. hebben: een Blijf Bonus voor die managers en hots hots die dreigen te vertrekken nu ABN AMRO zéér waarschijnlijk wordt overgenomen door FORTIS c.s. Niet alleen kent de financiële wereld al geruime tijd extra financiële vergoedingen, ook in deze situatie is het belangrijk dat financieel & management talent behouden blijft voor de nieuwe combinatie FORTIS ABN AMRO. Dit is één van de voorwaarden, ‘continuïteit’, waaraan dient te worden voldaan wil Minister Bos vandaag zijn toestemming geven voor deze ‘omgekeerde overname’.

Ook daarom is de standaard bonus nu een Blijf Bonus geworden, maar denken betrokken nu écht dat dit helpt?

Ook Rijkman Groenink heeft al laten weten dat hij na de ‘omgekeerde overname’ (nb: feitelijk neemt nu het ‘kleintjé’ de ‘grote’ over) voorlopig op zijn post of i.d. blijft. Mooi, zou je zeggen.

Eerst even ‘iets’ anders. Organisaties die opereren in de ‘financiële wereld’ kennen al decennia lang bonussen en extraatjes voor hun (top)managers, hun commerciële managers, hun stock brokers, hun derivaten handelaren, hun valuta handelaren en nog enkele anderen. (nb: voor de studenten onder ons: nee geen bonussen voor de accountmanagers en anderen aan de basis van de financieel dienstverleners. Althans, zeker niet in deze ‘orde van grote’.).

Die bonussen worden vaak ‘pas’ uitgekeerd na een fixe term van enkele jaren, dit om te voorkomen dat deze hot shots mét de buit alsnog voortijdig vertrekken. Zoals dat in de 80-er jaren van de vorige eeuw in de Londonse City gebeurde op het moment dat de Deutsche Bank ging ‘shoppen’ om er een eigen Trade Unit op te zetten. Met succes(!) want het bleek al snel dat weinig brokers, handelaren en managers ook maar enige loyaliteit toonde aan hun, voormalig, werkgevers. Overigens, nog geen 10 jaar later kreeg DB ‘een koekje van eigen deeg’ toen Amerikanen en Arabieren in the City kwamen shoppen….

De vraag hier is nu: weerhoudt de Blijf Bonus (straks oud-)ABN AMRO-ers om de nieuwe combinatie voortijdig te verlaten? Maar zeker zo interessant: tonen zij, in de periode dat ze (nog) werken voor de nieuwe combinatie dezelfde inzet, dezelfde loyaliteit, hetzelfde commitment als in de tijd dat zij op jacht waren naar die bonus bij ABN AMRO?

Misschien helpt de reactie van sportcommentatoren op het voorstel van John Jaake: ‘Spelers die gaan voor de sportieve prestatie zullen niet blijven hangen om die bonus in ontvangst te kunnen nemen. Het draait niet allemaal om geld.’

Dat laatste is voor voetballers misschien een opmerkelijke constatering, maar dat hoeft het niet te zijn voor een bankier. Waarom zou je, als young potential, nog enkele jaren blijven wachten op een bonus als er aan de horizon diverse nieuwe uitdagingen op je liggen te wachten? Overigens, ik ga er uiteraard van uit dat de nieuwe combinatie straks ook in staat zal zijn om aan de bonus verplichtingen te voldoen, niet alleen aan die van de nieuwe oud-ABN AMRO-ers maar aan alle functiegenoten in de nieuwe combinatie. Dit laatste is een, voor een effectieve samenvoeging, noodzakelijke ‘gelijkschaling’. Dat totaalbedrag kan vervolgens weleens in de honderden miljoenen €i lopen.

Helpt het het directieteam van de nieuwe combinatie als je een persoonlijkheid als Rijkman Groenink in je team opneemt? Opneemt nu eens niet als voorzitter maar als teamlid, een teamlid dat wellicht teleurgesteld is dat zijn 1e handeltje niet doorging en een lid dat ook nog eens financieel is ‘binnengelopen’, nu zelfs over meer vermogen beschikt dat alle andere teamleden samen? Hoe werkt dat dan samen & voor hoe lang?

Tuurlijk is de tacit knowledge, of latente kennis, die Rijkman Groenink c.s. meebrengen naar de nieuwe combinatie essentieel maar als die kennis is overgedragen, wordt het dan toch geen tijd om te vertrekken, om de sfeer binnen het team goed te houden?

Minister Bos geeft vandaag zijn toestemming, da’s te verwachten, maar of de combinatie uiteindelijk voordeel heeft van en gebaat is bij de Blijf Bonussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *