Echte Leiders aan de Oranje Bal?

Vrijdagavond is het Nederlands Voetbalelftal, door de gelukkige(?) handen van o.m. Pelé en Cruyff, ingedeeld voor het ‘FIFA World Cup Germany 2006 Tournament’  en direct daarop circuleerden er kreten zoals ‘de Poule des Doods’. Op deze manier is de missie van Oranje m.i. al bij voorbaat kansloos, het getuigt in ieder geval van weinig Leiderschap! Of……
Het Nederlands Voetbalelftal, liefkozend Het Oranje genoemd, mag weer eens deelnemen aan een Wereldkampioenschap en wel in de periode van 9 juni – 9 juli 2006. De loting vrijdagavond plaatste Oranje in een poule met Argentinië, Ivoorkust en Servië Montenegro. Nog diezelfde avond werd deze poule met veel bravoure ‘de Poule des Doods’ genoemd. Zaterdagochtend werd deze stelling in de media gevolgd door ‘Poule des Revanches’, ‘Oranje moet Overleven’, ‘We zitten in de moeilijkste poule’ etc. Da’s pas motiverend, denk ik dan;  ‘we’ zijn al afgeschreven voor dat ‘we’ goed en wel zijn begonnen aan deze nieuwe uitdaging….

Hoe anders dan (toch & alweer) de Verenigde Staten, Zij hebben hun tegenstanders Italië, Ghana en Tsjechië, direct ‘gebombardeerd’ tot ‘Enemies’ en onder het motto ‘Kill the Bastards!’ zijn ze naar huis gereisd. In de kleedkamers aan de overzijde van de oceaan hangen inmiddels al dartboards met daarop de foto’s van Toni (It.), Appiah (Gh) en Nedved (Tsj); ‘leef je maar eens lekker op hen uit, jongens!’ (nb: met al die vluchten van de CIA is dat ‘gebombardeerd’ misschien een verkeerde woordkeuze?)

Maar: gelukkig is het niet allemaal Kommer en Kwel, met Oranje! Juist de mensen die er het dichtst bij betrokken zijn tonen nu, gelukkig, Echt Leiderschap (nb: Echt Leiderschap: ‘Hebben een Visie, scheppen een Positief Beeld en gaan uit van Kansen & Mogelijkheden.’) Direct na de loting zei Cruyff: ‘En als we dan door de poule zijn….’. Op de vraag aan Van Basten wat hij van deze loting vond, antwoordde hij: ‘Een interessante poule.’ Zo is er toch nog hoop voor Het Oranje; nu de media én de bevolking nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *