Multitasking

‘Goh, ze hebben hier nog email.’ Mijn neef heeft zojuist zijn 1e baan gekregen bij 1 van de ‘Big 6’. Hij rijdt nu al in een nieuwe, donkerblauwe, A3; kreeg een midi laptop uit de nieuwste Hip-hoP lijn; een hand held met ‘send me to the moon’ applicaties; heeft een flex plek op 1 van de mooiste locaties in de Randstad; doet mee aan het MD programma; deelt (nu nog) een p.a. met 2 andere collegae; ontvangt een startsalaris waarvoor menig medewerker aan het einde van dit jaar zo zijn/haar handtekening zou zetten & toch, toch hebben ze op zijn kantoor nog email……
Bill Gates’ MICROSOFT heeft met zijn toepassingen onze interactieve wereld flink op zijn kop weten te zetten. Sterker nog: MS is in staat gebleken om nieuwe talenten bij ons mensen te doen evolueren! Compliment. En er komt alleen maar meer, geen Europese Commissie die die ontwikkeling nog kan stoppen.

Om maar enkele voorbeelden te noemen: rond de jaarwisseling worden we door MS zowel verrast met het nieuwe VISTA als met OFFICE 2007. Inmiddels werkten de whizz kids in Richmond aan LIVE componenten en introduceerden zij recent in the US ‘LIVE Sites’, websites gehost door: MS en volledig in-sync met de andere MS producten. Nog even en dit product komt ook naar de EG. Ook al ben ik redelijk tevreden met mijn huidige host VERSATEL, toch zal ik mijn persoonlijk site die draait onder het simpele maar fool proof (en daar door zelfs door mij te onderhouden) MS Front Page, vervangen door een LIVE site; efficiency. Zelf heb ik al enige tijd ervaring met een ander LIVE product door mijn (andere) blog in MS SPACES LIVE, vandaar dat LIVE enthousiasme.

U ziet het goed, door de jaren heen ben ik een echte MS adept geworden dus over Bill c.s. geen kwaad woord! Dat MICROSOFT een monopolie positie heeft verworven in onze ‘vrije economie’ da’s meer te ‘danken’ aan de tekortkomingen bij zijn concurrenten dan aan zuivere winst bij Bill c.s. zelf. De handelswijze van de Europese Commissie of de bochten waar zij zich in wringen wordt op deze manier een lachertje.

Met 1 van zijn producten heeft Bill Gates een evolutie weten te creëren en wel met MSN. U kent dat programma ongetwijfeld, zeker als u beschikt over kinderen. Veel ouders houden hun hart vast zodra hun dochters en zoons het woord MSN-en alleen al ‘in de mond nemen’. De mediaberichten over ongure types die het WWW zouden bevuilen maken de sympathie voor MSN er ook al niet beter op. & Wat te denken van het huiswerk? ‘Heb jij daar nog wel tijd voor? Kom op, zet die PC eens uit!’. Oorzaak daarvoor is ook dat nog steeds veel, zelfs relatief jonge, ouders weinig affectie hebben met ‘de pc’ en da’s jammer want als je MSN op zijn finesses bekijkt dan is het een meer dan prachtig instrument. Zelf gebruik ik het ‘redelijk’, o.m. bij coaching, maar onze dochters hebben er een zéér grote behendigheid in. Met gemak houden zij en hun vriend(inn)en op enig moment 7-8-9-10- en meer MSN contacten ‘in de lucht’; contacten en bestanden worden daar naar hartelust geup- and download. Intussen of tegelijkertijd werken zij in WORD en EXCEL en GOOGLEn ze naar onderwerpen voor hun werkstuk / examen. Daarnaast vinden ze (toch) nog de mogelijkheid om temporarily off line te gaan om even ‘iets anders’ te gaan doen…..

En dan kom je uiteindelijk in het gewone bedrijfsleven terecht, je begint aan je 1e nieuwe uitdaging, en wat blijkt: daar werken ze nog met email!!! ‘Email,’ zei pas een 10-jarige op tv ‘dat gebruik ik om mijn oma een berichtje te sturen.’

Ondertussen zitten er in ICT afdelingen op industrie- en/of kantorenterreinen door heel Nederland mensen met de vinger aan de kop zodat er maar vooral geen internetverkeer mogelijk is ‘Je weet nooit wat je allemaal binnen haalt!’. Nu, met de nieuwe generatie werknemers weet je wel wat je binnenhaalt, da’s namelijk een heel andere werknemer mét heel andere mogelijkheden en bewust leg ik de nadruk op ‘heel’. Het ziet er echter, & helaas, naar uit dat de meeste organisaties nog niet zijn voorbereid op de mogelijkheden die deze generatie medewerkers met zich meebrengt: de ervaringen met MS producten in hun jeugd brengen hen er toe dat zij optimaal in staat zijn om te multitasken! En laat dat nu net niet mogelijk zijn op hun nieuwe werkplek, da’s een chiller.

Dus nu uw organisatie nog. Maar da’s niet zo eenvoudig, die switch (soms letterlijk) want denkt u onder meer maar eens aan: – wat wordt ons internetprotocol, – hoe veranderen we onze procedures, – hoe veranderen we onze functiebeschrijvingen, onze taakstellingen, – hoe sturen we deze nieuwe medewerkers aan etc.

Dit multitasken vraagt zeker om een SHRM – aanpak en betekent voor iedere organisatie een (r)evolutie…. (‘Email en single tasking, was dat niet iets van eind 20e eeuw?’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *