Pakjesavond!

Is het vanavond bij u ook pakjesavond? Zit u al gespannen te wachten op dat wat de Goede Sint voor u heeft meegenomen? Nou, voor een aantal van uw collegae (nb: Young Executives) is de Goed Heilig Man vooruitlopend op deze avond al zeer welwillend geweest, zo blijkt uit de resultaten van het jongste E(Y)ES onderzoek!


Deze week komt Management Team met een extra bijlage: de resultaten van het jongste Ebbinge (Young) Executive Survey 2005 . (Grappig is dat Ebbinge zelf op zijn site meldt dat de deelname aan dit onderzoek nog steeds mogelijk is, maar dat terzijde.)

De respondenten (Ik citeer: ‘Een verwende doelgroep die zich wentelt in aandacht en faciliteiten van de baas. Met veel noten op hun zang.’) waarderen hun werkgevers met als gemiddeld rapportcijfer een 7 en over 3 jaar ligt er naar hun verwachting zelfs een 7,5 voor hun werkgevers in het verschiet! ‘Daar kun je mee thuiskomen!’ aldus de journalist. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat goede resultaten uit een onderzoek pas beginnen vanaf een 8, maar vooruit. De (Young) Executives zijn te spreken over: de sterke en informele netwerken, de balans tussen privé en werk en vooral het interessante werk. Als het aan dat laatste echter ontbreekt dan gaat men op zoek naar een nieuwe & interessante uitdaging en blijkbaar spelen de financiën e.d. dan een minder grote rol bij dit besluit. Wat voor hen verbeterd kan worden dat zijn de aspecten communicatie en ontwikkeling (en dit laatste geldt dan m.n. voor de-niet-meer-zo-Young Executives).

Interessant in deze speciale bijlage vind ik de interviews met vertegenwoordigers van enkele van die succesvolle werkgevers en met enkele respondenten, tevreden Young Executives. De werkgevers melden (ook) tevreden dat zij er alles aan doen om het hun (Young) Executives naar de zin te maken zodat zij behouden blijven voor de organisatie. Uit de reacties van de Young Executives blijkt (echter) dat zij zelf heel goed weten welk pad dat zij willen bewandelen en dat ze helemaal niet zo loyaal zijn t.o.v. hun werkgever….. Dan vraag ik mezelf toch op zijn minst af of het zinvol is voor een werkgever om een (waarschijnlijk duur) Management Development apparaat in stand te houden? Die conclusie wordt in het onderzoek echter niet getrokken. Los daarvan is het misschien een idee dat u achter deze speciale bijlage aangaat en zelf kennis neemt van deze pakjes, wie weet haalt u er nog een gedicht uit.

Tot slot, één van de geinterviewden is een Young Executive bij afvaldienstverlener Van Gansewinkel; een organisatie die bijna jaarlijks ook hoog scoort voor werknemerstevredenheid. Met scoren op 2 fronten vormt dit bedrijf wellicht een uitzondering want in dezelfde MT lezen we de uitkomst van alweer een ander onderzoek en daaruit blijkt dat werknemers, in tegenstelling tot hun Young Executives, niet tevreden zijn over hun werkgevers. Jammer genoeg geen pakjesavond voor hen dus……….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *