Tulpen Aus Amsterdam; Talenten.

http://www.youtube.com/watch?v=PvpE6EnBaT0

Zaterdag 29 augustus was voor Sportief Nederland een bijzondere dag. Het begon ’s ochtends al goed: Wereldkampioen bij de ‘dames 4 zonder stuurvrouw’, vervolgens Wereldkampioen in het 420 zeilen, Marhinde Verkerk Wereldkampioen judo, onze dames Europees kampioen hockey, onze voetbaldames voor het eerst naar de kwartfinale op een EK en tegen de komst van de nacht de 3 eerste EK plaatsen bezet door onze dressuurruiters. Welk land doet ons dat na? We beschikken dus toch over veel Talenten, blijkbaar. 😉

Maar de koek was daarmee nog niet op: na een hectische week liet Bayern München trainer Louis van Gaal zaterdagmiddag in de 2e helft van de wedstrijd Bayern – Wolfsburg Arjen Robben opdraven. & Wat een optreden werd het! Wie had gedacht dat Robben nog dodelijk vermoeid was van de miljoenen onderhandeling, van het haastige vertrek uit Madrid, van het slapen op een hotelbed, kwam bedrogen uit: Robben speelde de sterren van de hemel!

Bij het vallen van zijn 2e goal klonk het Tulpen aus Amsterdam door de Allianz Arena; Robben’s relatie met de Bayern fans kan nu al niet meer stuk.

Nu is dat toch iets opmerkelijks met de Duitse voetbalfans: zij nuchter, wij flamboyant i.i.g. tijdens EK’s en WK’s. Toch lijkt het er sterk op dat zij talent beter weten te waarderen dan wij Nederlanders. Het is niet voor het eerst dat de naam van een succesvolle Holländer door een stadion klinkt. Bij ons zetten we zo iemand vervolgens op de bank….

Trouwens, doen wij dat ook in de Arena of in de Koel? Kent er iemand een populair liedje uit Uruguay? Of misschien het volkslied van Japan? We kunnen dan zo’n lied inzetten als Luis Suárez resp. Keisuke Honda weer hun 2e goal van de wedstrijd scoren. Oefent u mee? Dan kunnen we onze (inter)nationale talenten meer gaan waarderen. Het zal nodig zijn, willen we hen binden & boeien ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *