HR plan


Heeft iemand een voorbeeld van een beleidsadviserend plan (analyse)het betreft een P&O afdeling (salaris administratie, P&O medew). In totaal zijn er circa 100 medewerkers werkzaam, het is voor een woningcoorperatie.

Alvast bedankt!!!

Door: Stijn van der Loos

2 thoughts on “HR plan”

Willem Scheepers 15 jaar ago

Als je googled op ‘HR Plan’ dan is de kans Groot dat je hier terechtkomt.
Inmiddels zijn er op het Web mooie & recente voorbeelden te vinden van HR Plannen, bijv. deze:
een Engelstalig voorbeeld ‘Being the Best’, zie: http://www.bcpublicservice.ca/CHRP_07.pdf; het Plan van het bekende Fontys, zie: http://www.fontys.nl/facilitairbedrijf/strategisch.personeelsbeleid.42778.htm; het Plan van de Gemeente Nijmegen, zie: http://www.vng.nl/praktijkvoorbeelden/AP/2007/194123.pdf;Wil je (nog) verder? Kijk dan ook eens naar SHRM, zie: http://www.willemscheepers.eu/SHRM/Strategisch%20HRM.htm
Ik wens u veel inspiratie, Willem Scheepers

Oorspronkelijke antwoord:
Beste Stijn,
Nu is je vraag vrij algemeen, want: wat wil je analyseren(?), en ik weet niet of je al google-de naar ‘beleidsplan woningcorporatie’ c.q. ‘analyse beleidsplan woningcorporatie'(?). Als je nu die laatste 2 zoektermen gebruikt met Google.nl dan staan er veel beleidsplannen van woningcorporaties openbaar beschikbaar. Een aantal beschrijft zelfs de P-component; zo constateer ik.
Dit zijn praktijkvoorbeelden. Er is ook literatuur te vinden over (Strategisch) Human Resource Management (want als je het over Beleid hebt, dan heb je het ook over Strategisch), zie o.m. mijn boekenlijst op: http://investorsinpeople.spaces.live.com (knip/plak deze link in je adresbalk, vervolgens op dit blog voor de boekenlijst even naar beneden scrollen). Zo is ‘The HR Value Proposition’ een goed boek maar misschien gaat dat nu juist weer te ver…..
Wie weet hebben andere lezers nog tips voor je.
M.vr.gr.
Willem Scheepers

**** 1.500e ManPro entry! **** 11 jaar ago

[…] in deze periode meest gebruikte zoekterm is HR Plan resp. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *