HRM in de Zorg? IiP in de Zorg!

“Geachte,

In ons land wordt Investors in People (IiP) vooral geassocieerd met ‘opleiding en ontwikkeling’. Dat klopt voor een belangrijk deel. Zo investeert British Telecom € 140 miljoen per jaar in trainingen. Om deze investering ook te laten renderen, hanteert men al jaren het IiP-Model.

Meer over de IiP-ervaring van BT leert u op de ‘Investors in People of Investeren in Mensen’ website, de grootste openbare IiP-database buiten het Verenigd Koninkrijk. Daar leert u ook dat het Investors in People Model meer is dan o&o, veel meer. U leert o.a.:

  • over de overeenkomst en het verschil tussen het Amerikaanse Magnet en het Britse IiP, beiden hebben pilot ervaring binnen de Zorgsector,
  • over de supermarktketen Sainsburys die IiP inzet voor de motivatie van hun 140.000 medewerkers,
  • over Carl Raynes die met het IiP Model ‘in control’ wil zijn voor zijn relatief kleine organisatie,
  • over Fujitsu die IiP koos om meer succes te kunnen behalen,
  • over Nederlandse ervaringen met het IiP Model zoals die van een schoonmaakbedrijf, van een postbedrijf, van een bank, van zorginstellingen, van een ziekenhuis,
  • over het Business Issue Scoping Tool, één van de vele IiP-hulpmiddelen; u vindt een toelichting op BIST in de bijlage,
  • over de mogelijke aanpak van het IiP-proces in uw organisatie, dat dit gebeurt in de vorm van building blocks, dat de essentie ligt bij kennisoverdracht, dat u het vooral zelf doet,
  • en wellicht het belangrijkste: dat uw gecommitteerde investering in het IiP Model rendeert!

 De link naar de ‘Investeren in Mensen’ website is: http://investorsinpeople.spaces.live.com

Bent u vervolgens geïnteresseerd in meer informatie, in BIST bijvoorbeeld, of beter nog: in de invoering van het Investors in People Model(!), ik hoor het graag van u.

Intussen wens ik succes met uw activiteiten, met een vriendelijke groet,

Willem E.A.J. Scheepers MBA”

Deze brief ging er deze week uit naar een scala aan Ziekenhuizen en Verpleeg- en Verzorginginstellingen in Zuid-Nederland. Maar ‘de rest van ons land’ wil ik het ook niet onthouden vandaar: opnieuw een Open Brief.

De Zorg heeft, het is hier al eerder opgemerkt, Grote Personele Zorgen. Mede daardoor is er nu een scala aan congressen en bijeenkomsten maar ik constateer dat daar de échte oplossing niet wordt geboden.

Dat hiaat vul ik nu, want dé oplossing is er misschien niet voor iedereen maar wel voor de IiP-gecommitteerden & da’s zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *