Modern Leiderschap: Hans, Camiel, Wouter, Job.

Leiders met Visie!

Op de dag dat een man die historie schreef (nb; en dat zijn er niet veel) overleed, Hans van Mierlo, nam een ander een cruciaal besluit over zijn nog jonge carrière, Camiel Eurlings. Veelzeggend voor de beleving van het fenomeen Leiderschap in ons land waren de reacties.

Het vertrek van Eurlings uit de Politiek, en dan vooral de reden waarom hij dat deed, overschaduwde compleet het overlijden van een fenomeen. Overschaduwde het overlijden van een man die zijn stempel heeft gedrukt op het politieke landschap in Nederland.

Waren de kruitdampen, over Eurlings motivatie voor zijn stap, een dag later nog maar nauwelijks gaan liggen of ons land kreeg alweer een nieuwe schok! Nog een prominent figuur, Wouter Bos, koos voor een compleet andere stap in zijn carrière, koos voor een balans. & Weer was daar die daar verontwaardiging.

Gelukkig dat aan het bijna einde van de dag, nog net op tijd voor dit weekeinde, Job Cohen op het Politieke toneel verscheen. Wat een dagen, een Shakespeariaans drama is er niets bij….. 

De aandacht voor het overlijden van Hans van Mierlo is nu, enkele dagen later, toch nog waardig hersteld. Er zijn enkele, lastig in dit verband maar toch, ´mooie´ grafreden verschenen.

Job Cohen begint aan een krachtmeting van formaat. Zijn indrukwekkende maiden speech maakt duidelijk dat het hem ernst is. Hij stapt hier niet zomaar in, in deze uitdaging. Hij is een man met een Visie, met een Doel, met een Commitment. Hij is een moedig man, een Leider.

Opmerkelijk is nu, zeker voor ons weldenkende land met opgeleide, slimme mensen (toch?), dat er van hoog tot laag nauwelijks begrip is voor de stappen die Eurlings en Bos zetten. Sterker nog: zelfs tot in Radio 2′  Trilemma ontstond er rumour. Waarbij het er overigens verdacht veel op lijkt dat mensen spiegelen. In commentaren proef je ook dat mensen i.c. mannen ook wel die stap zouden willen zetten naar een betere Werk/Leven balans. ‘ Maar ja, dat kan niet hé……’

Eurlings en Bos kiezen nu bewust, en voorzover ik dat kan inschatten met het zelfde Commitment als dat Cohen dat nu heeft, voor een nieuwe stap in hun carrière. (nb; waarbij ik ‘carrière’ ruimer interpreteer dan ‘binnen de bedrijfsmuren’)

Respect voor hun moed, en dat hun voorbeeld nog maar vaak, veel vaker mag worden gevolgd! Onze welvaart én ons welzijn zal er van profiteren, van dit ‘soort’ Leiderschap.

Een Leider is altijd in balans zowel fysiek, mentaal, spiritueel als emotioneel. & Vooral voor dat laatste kan het voor de Leider nodig zijn dat hij(zij), al is het tijdelijk, ingrijpende besluiten neemt om ook werk/privé ‘in balans’ te houden.

Ik hoop dat je inspiratie haalt uit deze voorbeelden. Suc6!!!

NB: vandaag stelt Naomi Ellemers in Het FD: ‘Het is gewoon leuk om alles uit het leven te halen wat er in zit. Soms betekent dat ook dingen loslaten.’

(helemaal) Mee eens. 😉

1 thought on “Modern Leiderschap: Hans, Camiel, Wouter, Job.”

Eerst Wouter & Camiel, nu Barack & Michelle: W/L Balans. 13 jaar ago

[…] Nieuws dat Wouter Bos en Camiel Eurlings kiezen voor een gezondere Werk/Leven balans leverde bij oud OPZIJ hoofdredactrice Ciska Dresselhuys […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *