Quote van de Dag: Krokodillentranen bij de BoBo’s

‘Ik heb ook Minister Ter Horst, en daar moest ik zelf toch een beetje om lachen, het dringende advies gegeven om deze verwende agentjes er geen dubbeltje bij te geven!’ dat zei KNVB Praeses Henk Kesler n.a.v. de beoogde politiestakingen op Super Soccer Satur- and Sunday, in Nederland dus.

Gisteren en vandaag kunnen AJAX, AZ, FEIJENOORD en PSV niet hun onderlinge wedstrijden spelen (nb: o.i.v. het weer lijkt mij dat voor spelers en m.n. de stil zittende technische staf, geen probleem). In RTL Voetbal reageerden gisteren de naast betrokken voetbalbestuurders op het voornemen van de politiebonden om tot een werkonderbreking te komen tijdens deze wedstrijden. De reacties van enkele van deze BoBo’s, toch werkzaam in een miljarden industrie, verbaasde mij; het lijkt er sterk op dat de heren krokodillentranen huilen.

Kesler: ‘Ga eens boeven pakken!’, ‘Onfatsoenlijk’, ‘Gefrustreerde vakbondsbaasjes’ (mmm., wie is er hier ook weer lid van een Bond? ‘Pot verwijt de Ketel’?) en natuurlijk het hiervoor aangehaalde citaat.

AJAX’ directeur Maarten Fontein liet ook eens iets van zich horen, het is spraakmakend dat wat hij zei maar waarschijnlijk is het toch niet de bedoeling (hoop ik): ‘Er staat hier een boze algemeen directeur!’ (nb: misschien dat supporters Fontein dit graag in andere recente situaties hadden horen zeggen), ‘50.000 stoeltjes zijn versierd en dat moeten we allemaal opruimen, da’s verschrikkelijk!’ (nb: daar denken ze o.m. in Darfur anders over), ‘Een trieste dag.’, ‘Wat kost dit allemaal?’, ‘Dit zou in China niet gebeuren!’ (of dit laatste nu zo’n gelukkige vergelijking is…..) Deze en andere reacties kun je terugzien bij RTL Sport.

Het is jammer dat in dit video overzicht de korte reactie van PSV’s Jan Reker ontbreekt, Reker reageerde gisteren op tv: ‘Ik begrijp dat een beginnend agent € 1.500,- per maand verdient en da’s niet veel.’ Als je leiding geeft aan medewerkers, hier voetballers, die een veelvoud van dat bedrag verdienen dan is dit wellicht nog de enige reële reactie op de hele situatie. (nb: Overigens, wie garandeert er hier eigenlijk dat de BoBo’s rustig in hun bestuurskamer kunnen zitten?)

& Die wedstrijden van deze Supper Soccer Day’s? Die worden wel herhaald.

1 thought on “Quote van de Dag: Krokodillentranen bij de BoBo’s”

Excuses? (aan onterecht veroordeelden) 14 jaar ago

[…] Beer is niet de 1e die niet gebruik weet te maken van Hét Moment, recent kenden we nog zoiets, & hij zal ook niet de laatste […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *