Eén Triljoen, wat kun je daar als EU mee doen?

http://www.youtube.com/watch?v=xY3gwB_0ao0

Om maar met het ‘goede nieuws te beginnen’: de € 1.000.000.000.000 (nb; 1 biljoen maar triljoen +6 klinkt zo leuk ;-)) die de EU regeringsleiders nu in een ‘rampenpotje’ stoppen is ‘slechts’ € 2.000 per inwoner van de Europese Unie. Dat valt mee, toch? (althans, met óns referentiekader; in het Oosten van de EU denkt men daar nu nog ongetwijfeld héél anders over).

Dat bedrag van € 2.000 overstijgt inmiddels de € 1.750 pp die hier nog op 17 maart 2010 ‘voorbij kwam’ & da’s natuurlijk jammer, maar zie het maar als een goede investering voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.

Het is (ook) jammer dat hier het sentiment nu zo negatief is, ook omdat er toch & zeker kansen liggen. In eerdere crises waren de (markt)mogelijkheden op onze globe niet zo groot als nu. Samen met de VS speelden we toch vooral elkaar de economische bal toe. Met de BRIC landen beschikken we nu & in de toekomst over potentiële investeerders én afnemers die op weg zijn naar economische omvang die minimaal gelijk wordt aan die van ons.

Met hun (sterk groeiende) financiële mogelijkheden kunnen zij de EU meetrekken, het is alleen maar de vraag of wij daarvoor voldoende open staan (nb; is het niet voor jezelf, doen het dan voor je nageslacht)……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *