Goldman Sachs of: pas op met je openhartige e-mails!!

van de regen in de e-drup....

Na Lehman Bros. staat nu Goldman Sachs in het middelpunt van de belangstelling. Eenvoudig gezegd: beide bankiers toonden onoirbaar gedrag & dat zowel voor als tijdens de ‘crisis’.

Wat Goldman Sachs ons i.i.g. nu al leert dat is dat je voorzichting dient te zijn met de inhoud van je e-mails: “Uit e-mails van de trader blijkt trouwens dat verantwoordelijken binnen de bank ervan overtuigd waren dat de markt op instorten stond en dat de producten zo snel mogelijk de deur uit moesten. Die e-mails – en mogelijk gênante onthullingen tijdens de rechtszaak – dreigen het beeld te versterken van cynische en hebzuchtige Wall Street-banken die er niet voor terugdeinzen tegen de belangen van hun eigen klanten handel te drijven.” Bron: Het FD ‘Zondvloed bedreigt Goldman’.

Het is (zéér) opmerkelijk dat we zo hardleers zijn v.w.b. de inhoud van onze e-mails. De ramp met de Space Shuttle Columbia in 2003 leerde ons al dat één e-mail, zelfs ‘de ruimte in’ verzonden, veel (management)besluiten pijnlijk duidelijk kan maken. Ook Lehman bleek zo hardleers

Toch zijn dergelijke openhartige mails niet zonder gevolgen; Het FD: “De rechtszaak geeft extra munitie aan voorstanders van beperkingen op ondoorzichtige tradingactiviteiten door banken.” Wie volgt?

(Nb; Goldman Sachs is ook de bank die ‘Het Werk van de Heere doet’!)

2 thoughts on “Goldman Sachs of: pas op met je openhartige e-mails!!”

Nog meer openhartige email, Goldman Sachs: Love & War. 14 jaar ago

[…] zagen dat al bij Lehman Bros, maar ook bij Goldman Sachs waren er al eerste ‘proeven van (on)bekwaamheid’. The Washington Post heeft nu beslag […]

Bestuurlijke mismatch tussen Europa en haar lidstaten – ManagementPro 12 jaar ago

[…] Goldman Sachs of: pas op met je openhartige e-mails!! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *