2009: Nieuwe Keuzes.

Crisis of niet, nog maar enkele weken en 2009 staat alweer voor de deur. Nu kun je in de Crisis blijven hangen, navel staren dus, je kan ook kijken wat 2009 je organisatie zo allemaal kan brengen! Welke uitdagingen dat er zijn? Welke kansen? Welke keuzes dat je hebt?

2009 als het Jaar van Nieuwe Keuzes!

Is dat wat?

Bij die Keuzes kunt u denken aan: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Leiderschap, Verandering Management, Behoud van Talent, Gelijkheid & Diversiteit, een Gezonde Werkplek. 

Met deze keuzes zou u zich zo maar kunnen onderscheiden als Goed, zelfs Ideaal Werkgever!

Deze Nieuwe Keuzes komen voort uit de ontwikkeling van het Investors in People Model. Ze worden geïntroduceerd door IiPUK: ‘”Investors in People New Choices” is an exciting new development to help you get more in-depth, tailored support on the issues of most relevance to you and your organisation.’

‘Nieuwe Keuzes?’ zegt u, ‘Ik weet niet eens iets af van bestaande keuzes die ik heb.’ Zou zo maar kunnen. Daarom in het kort iets meer over de Keuzes & dan wel binnen het Investors in People Model.

 • => Strategische Planning onderverdeeld in: Bedrijfs Strategie, Leer & Ontwikkel Strategie, Strategie voor het Managen van Mensen.
 • => Effectief Management: een Leiderschap en Management Strategie, het ontwikkelen & meten van de Effectiviteit van Management.
 • => Cultuur & Communicatie: hoe creëer je Commitment van iedereen? O.m. door Erkenning & Beloning, door Betrokkenheid & Verantwoordelijkheid.
 • => Ontwikkelen van Mensen: Leren & Ontwikkelen; wat verder gaat dan je managers en medewerkers ‘op cursus’ te sturen.
 • => Managen van Prestatie: Prestatie Meting door evaluatie, gevolgd door een Continue Verbetering van de organisatie.

Keuzes omdat het IiP Model altijd maatwerk is en de prioriteiten uit uw Strategie, uw keuzes zijn. In het document ‘Werken met de Standaard’ staat beschreven wat dit praktisch betekent.

Omdat 32% van de Britse organisaties een IiP-er zijn, is er bij hen ook behoefte aan Ontwikkeling, behoefte aan ‘Nieuwe Keuzes’ en daarvoor komt IiPUK met dito belevingsmetingen, tips & benchmarking op de organisatiegebieden:

 • Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat is onze positie in de (lokale) Omgeving?
 • Leiderschap, een eigenschap die aanvullend is op Management
 • Verandering Management, daar zitten we nu midden in….
 • Aantrekken én Behoud van Talent, hoe dan ook: als de Crisis voorbij is hebben we nog steeds dat tekort op de Arbeidsmarkt.
 • Gelijkheid & Diversiteit, ook al blijkt dat het nog steeds lastig is om Vrouwen aan de Top te krijgen, voor effectief management blijven het essentiële aandachtspunten.
 • Gezonde Werkplek, als werkgever heb je een verantwoordelijkheid voor je werknemers. Niet alleen ARBO is dan belangrijk maar vooral de fysieke en mentale veiligheid, gezondheid die je als organisatie biedt.

Nieuwe Keuzes voor IiP-ers in 2009 & dan is daar ook nog het stukje ‘Uw Prioriteit?’ of: wat is uw Nieuwe Keuze voor 2009? Ook dat, die Keuze is essentieel binnen het Investors in People Model. Feitelijk zijn het Strategische HRM keuzes.

Maar dan is het dus handig als je eerst de Keuze maakt of je met je organisatie een Investor in People wilt worden? De keuze of je Effectief wilt Managen? 

😉

5 thoughts on “2009: Nieuwe Keuzes.”

Ziek door de CRISIS 14 jaar ago

[…] dit specifieke ‘Health & Wellbeing’ onderdeel (nb; een New Choice!) toe te lichten, is het beter enkele IiP-ervaringen met deze module te […]

Géén 1 April Grap! Wel Actuele HR Thema’s. 14 jaar ago

[…] Allemaal Nieuwe Keuzes. […]

Persbericht: IiP’s Nieuwe Manier van Werken 13 jaar ago

[…] gelijk aan de Nederlandse….). Ook al heeft het IiP Model een speciale plaats ingeruimd voor Corporate Social Responsibility, het zou iets zijn voor de parlementariërs, toch ligt daar in dit nieuwe Beleid niet de 1e […]

Actuele Thema’s in Human Resource Management « Willem Scheepers over het Investeren in Mensen. 12 jaar ago

[…] Thema’s zoals: Werving en Selectie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Gelijkheid en Diversiteit, Leiderschap en Management, Verander Management, Gezondheid en Welzijn. Thema’s die aansluiten op IiP’s New Choices. […]

De Juiste Man/Juiste Vrouw op de Juiste Plaats, toch? « Willem Scheepers over het Investeren in Mensen. 12 jaar ago

[…] a.h.v. het Recruitment and Selection Model dat IiPUK alweer enige tijd terug ontwikkelde. O.i.v. the New Approach c.q. Nieuwe Keuzes is het geen afzonderlijke module meer maar de info is nog steeds […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *